Yayın Tarihi

Okunma

225 defa okundu

9.OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin 9.Olağan Genel Kurul Toplantısı, 14 Mart 2018 Çarşamba günü Mustafakemalpaşa  Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı. Seçimli genel kurulda 2017 yılı faaliyetleri aktarıldı ve 2018 yılı çalışma programı ile bütçesi kabul edildi. Tek listenin yer aldığı seçimde, Levent Kalın başkanlığında, Cevdet Çağal, Yusuf İyigüllü, İbrahim Etkeser ve Atalay Çetin oybirliğiyle yönetim kuruluna seçildiler. Yeni yönetim 4 yıl süreyle görev yapacak. Genel kurulda, yönetim kurulu yedek üyeliklerine Müjdat Çatkın, Ali Yılmaz, Fuat Aydın, Mustafa Dardağan ve Kazım Yüzgüllü, Denetim Kurulu asıl üyeliklerine Kasım Öztürk, M.Caner Dink, yedek üyeliklere Orhan Eraslan ve Demir Kamil Kantar, OSBÜK delegeliğine Levent Kalın, yedek delege olarak da Cevdet Çağal seçildiler.

SANAYİCİLERE YATIRIM ÇAĞRISI

MKP OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kalın genel kurulda yaptığı konuşmada, bölge ile ilgili bilgiler verdi. Bölgede tamamı tahsisli 61 sanayi parsel bulunduğunu belirten Kalın, “Bölgemizin genişlemesi amacıyla hazırlanan ilave imar planı onaylanmış yaklaşık 1.000 kişilik istihdam sağlayacak olan büyük bir yatırım için kamulaştırma süreci devam ediyor, Organize Sanayi Bölgesi olarak ödenmemiş borcumuzun bulunmamaktadır. Bölgemiz yatırımcılarından talebimiz, kendilerine tahsis edilen arsalarında bir an önce yatırıma başlamaları ve çalışan tesislerini büyütmeleridir” dedi. Kalın ayrıca, kendisi ve yönetim kuruluna gösterdikleri güvenden dolayı sanayicilere teşekkür etti.

2018 BÜTÇESİ 45 MİLYON LİRA

MKP OSB Bölge Müdürü Alaattin Üçok da genel kurulda 2017 yılı faaliyetleri ve 2018 yatırım programını anlattı. MKP OSB’nin 2017 yılı ayrıntılı bilançosu 14,5 milyon lira olarak gerçekleşirken, 2018 yılı tahmini bütçesi ise 45 milyon lira olarak kabul edildi. Bütçede elektrik giderleri 16milyon, doğalgaz giderleri de 13milyon lira ile paya sahip. Bütçede arazi alımı, kamulaştırma, proje ve imar planı giderleri olarak 10 milyon lira ödenek ayrıldı. Bütçenin gelir tarafında da elektrik satış gelirleri 16, doğalgaz satış gelirleri 14, arsa avans gelirleri 10 milyon liralık bir paya sahip.